Silver threads

(Kavaj från Humana, silverfärgad tröja från Zara, klänning från Weekday och halsband från Lindex)

Nu blir det "En Dag" på bio med Hanna och John, mysigt.

Translation: Now I'm off to see the movie "One Day" with my friends. (Jacket Second Hand, shirt from Zara, dress from Weekday and necklace from Lindex)

Långa nätter

Har blivit många sena kvällar på senaste tiden. Igår spenderades tiden framför tre filmer till klockan tre på natten. Nu känner jag mig så trött och förstörd att jag inte vet jag ska göra. Känns liksom inte okej att lägga sig i soffan, framför teven när man nyligen ägnat åtta timmar där.

Translation: Long nights. Many late nights nowadays. Yesterday we spent eight hours in front of the television watching three movies. I'm so tired now that I don't know what to do.

At Halloween, we dance

(Bustier Second Hand och jeans från Cheap Monday)

Nu är det mesta inför kvällen fixat. Jag är bara lite ledsen över att vi inte har en pumpa.

Translation: Now is everything ready for tonights party. I'm just a little sad that we don't have a pumpkin.

Hello darkness my old friend


(Skor från DinSko, byxor Second Hand, blus från Bikbok, skjorta från Beyond Retro och skärp lånat av vän)

Här har vi dem, löven. Hösten är här sannerligen här på riktigt nu. Nu blir det hetsplugg och kaffedrickande och ikväll väntar Halloween-kalas!

Translation: The fall is really here now. Today I'm going to study, study, study. And of course, drink some coffee. Tonight we gonna celebrate (?) Halloween with a party. (Shoes from DinSko, pants Second Hand, blouse from Bikbok and the belt is borrowed)

Chocolate and oranges

Tycker inte om att tiden verkar gå så förbaskat fort hela tiden. Vad gör jag egentligen av alla dygnets timmar? De timmar jag inte sover då alltså. Idag har jag postat ett stort paket, handlat mat samt fotograferat löv på marken. Nej, jag känner mig inte särskilt produktiv för tillfället, inte alls. Nu ska jag i alla fall försöka hinna med allt på listan. Men i stället för varm choklad blir det nymalet kaffe med smak av choklad och apelsin, det ni!

Translation: It feels like the time is moving to fast. Haven't done a single thing on my list, instead I posted a large packet, went to the store and took photos of the leaves on the ground. If I feel productive? No. Anyway, now I'm gonna spend the rest of the afternoon trying to catch up with everything on the list I did earlier. But instead of hot chocolate I'm gonna make coffee with taste of chocolate and oranges!

Listing

Något som jag tycker om att göra är listor. Skriver upp allt från veckans sysslor till vad jag ska handla nästa gång jag beger mig till affären och inte minst vad jag måste hinna med i pluggväg. Listorna följs sällan punkt till pricka och ibland inte alls men på något sätt känns det bra att skriva upp allt i prydlig ordning. Nåväl, här kommer en lista på dagens göromål.

- Läsa minst hundra sidor i boken "Political Theory".
- Försöka komma på bra resonemang och använda dessa för att besvara provfrågorna.
- Göra varm choklad. På kakao och socker, inte på O'boy.
- Se det nya avsnittet av Psych.
- Bjuda in vänner till morgondagens Halloween-spektakel. 

Translation: I really like to make lists of things. I write everything down. Everything from weekly duties to what I'm going to buy at the supermarket. I rarely follow these lists exactly but it feels good to write it down anyway. Any how, here comes a list of what I'm gonna do today: study, come up with good thoughts and ideas so that I can do my homework, make hot chocolate, watch the new episode of Psych and invite my friends to a Halloween party.

Diamonds & Rust

(Halsband från Monki, kängor från Vagabond, skjorta från Weekday (Adams) och shorts Second Hand)

Det är en sådan där regnig, kall och blåsig dag idag. En dag då staden verkar ha försvunnit på något mystiskt sätt, fast egentligen är det bara dimman. Efter en föresenad frukost finns det inga undanflykter kvar.

Translation: It's a rainy, cold and windy day today. Such a day when the city seems to disappear into thin air. But it's only a dusty haze, nothing more. (Necklace from Monki, boots from Vagabond, shirt from Weekay (boyfriends wardrobe) and shorts Second Hand).


Been here for years just wandering around the neighbourhood

Dagen ägnades åt att spatsera gata upp och gata ner. Mellanlandade i skivbutiken och hamnade slutligen på en restaurang tillsammans med Adam och hans syster Amalia. Mer om detta imorgon.

Translation: Today I walked the streets up and down. Made a stop at the record store and finally ended up at a restaurant with my boyfriend and his sister.

Like that stubborn child

(Här och kängor från Vagabond)

Dilemma

(Jacka från Gina Tricot, bustier från Humana och jeans från Cheap Monday)

Det var så här att jag skulle sätta mig och börja med tentan. Tog mig så att säga i kragen, öppnade boken med pennan i högsta hugg och ett fantastiskt "nu ska jag börja i tid för en gångs skull"-tänk. Hur gick det? Inte alls. Fattar inte vad i hela friden problemet är. Det är som att jag inte kan få ner en endaste vettig mening när jag vet att jag har tio hela dagar på mig att färdigställa det hela. Att då också behöva ta sig igenom otaliga kapitel känns i princip omöjligt. Nej, jag måste tydligen känna mig så stressad och pressad att jag nästa bryter ihop för att kunna prestera. Någon vettig själ där ute som vet hur man botar detta?

Dessa dagar

Vill jag helst krypa ihop i fosterställning under täcket och låta filmer som The Science of Sleep och Coffe and Cigarettes rulla i bakgrunden.

Rainy days passing by

Inte mycket att säga om den här dagen. Förutom att allt är dimmigt och himlen grå. Ska promenera till Universitetet nu, låna på mig massa böcker om politik. Måste få tummen ur och börja printa ner den där hemtentamen.

(Tröja från Monki och shorts från Topshop)

Motivation

Det är något jag saknar just nu.

(Skor från Jeffrey Campbell och solglasögon från Urban Outfitters)

Som sommarbär och kolsyrat vatten

(Jeans från Cheap Monday, skor från DinSko, väska från Humana, skjorta från Weekday och linne i spets från H&M)

Ägnar kvällen åt The Big Bang Theory och öl som smakar svarta vinbär. Rätt fint.

Jag är inte arg, det är bara så kallt

Mer fika idag, fika och höstpromenad med Hanna. Mycket trevligt. Vi diskuterade Öland, födelsedagsfester, hektiska scheman och hemtentor.

Nu andas vi höst en stund

Fler bilder från dagens strapatser. Lite domedagskänsla över det hela. Adam ser ondare än ond ut men han insisterade på att jag skulle välja den och ingen annan bild. Nåväl. Vår lilla utflykt tog oss så småningom till vårt närmaste (och bästa) café där vi köpte bagels och hallonkatalaner.

Ja, det var väl det.

Ett, två, tre

(Jacka från Humana, skor från Vagabond, shorts från Weekday och blus från H&M)

UppdateringDe senaste dagarna har jag:

- Fyndat en fin mockajacka på Humana.
- Varit på ett jättebra möte med byrån jag ska börja praktisera på i januari.
- Tagit fina höstpromenader.
- Fikat på Lindquists.
- Varit på aw för att fira en tjugoåttaring medan majoriteten där var precis fyllda arton.
- Bestämt mig för att åka hem till Öland medan jag fortfarande har tid.

Promenad och kalla fingrar

(shorts från Levis, poncho från H&M och väska Second Hand)

Maybe we should go to the countryside


(shorts från Whyred, tröja från H&M, jacka från Beyond Retro och portfölj från Urban Outfitters)

Kvällstid


Fin kväll och i morgon blir det födelsedagskalas.

(skjorta från Weekday och tights från Gina Tricot)

Det här med att komma hem


Ibland, ibland tänker jag att jag borde lämna det här bakom mig för en stund. Jag tänker på hur det skulle kännas att sätta mig på bussen och gå av där jag kan varenda plats, där varje ställe associeras med ett minne. Jag tänker på hur det skulle vara att promenera längs vägarna där jag promenerat flera gånger förut. Bland ängar, höstiga träd och kor i hagarna utan en annan människa i sikte. Jag tänker på vad jag skulle göra, hur jag skulle måla akvarell varje dag, hur jag skulle åka och hälsa på hundarna, ha picknick i skogen och fundera över vad jag ska göra av mitt liv. Det är sju timmar mellan det och det här, men jag tror inte att jag är redo. Inte än.

Kyliga vindar och mörka eftermiddagar

Idag vill jag mest:

- Fylla lägenheten med värmeljus och dricka en kopp kaffe.
- Se en film som får en att må bra och känna att man klarar av allt här i världen.
- Kramas.

Okt, 11, 2011


Gårdagen började med ett besök på EvaHelenas presskontor tillsammans med bästa Hanna. Hon är Moderedaktör på tidningarna Chili och Piraja så vi var där för att kolla plagg till nästa plåtning som jag ska hjälpa till med. I dörren mötte vi fina Hilda som jag inte träffat sedan jag lämnade Modette.

Senare på kvällen åkte jag hem till Ebba som också är från Öland. Där bjöds det på te och trevligt sällskap. Fångade tyvärr inte kvällen på bild vilket var synd eftersom hon hade världens finaste kristallkrona i taket.

Everything is gonna be alright


(Blus från Monki, shorts från Weekday och skärp från Monki)

Andas ut efter fem dagars jobb. Har en något kaosartad period just nu. Känner mig som sju svåra år ungefär fast att jag vet att det ordnar sig till slut. Allt gör ju det. Skickar mail, stirrar ut genom gråa fönster och följer gårdagens partiledardebatt.

Inte mycket att säga.

Sena kvällar

Intensiva dagar med jobb och sena kvällar. Återkommer imorgon. Puss

Precis som vädret utanför

Dags för jobb.

Onsdagstankar II

Jag läste att en storm kommer att dra in imorgon. Tackar. Nu ska jag dra täcket över huvudet. (Armband från Glitter och Topshop)

Onsdagstankar

(Blus från Monki, shorts från Weekday och halsband från Lindex)

Just nu känns det mesta helt okej


Klar, färdig, slutfört, inlämnat! Efter flera timmar av stress och ångest har jag äntligen skickat in första uppgiften i Statsvetenskapen A. Uppgiften som jag kom på att jag inte skrivit någonting om handlade om att jämföra och kritiskt granska olika ideologier. Otroligt kul uppgift! Men, eftersom jag inte kan prestera utan press och stress blev började jag inte skriva förrän i eftermiddags och för tjugo minuter sedan klickade jag på skicka - exakt en timme innan sista inlämningstid. Nåväl, är så glad att jag äntligen är klar! Ser ju fruktansvärt uttråkad/ledsen/sorgsen ut här men så är det ju inte.

Förutom skrivpanik har dagen sett ut ungefär så här:

- Druckit tre koppar kaffe och ätit en kanelbulle eftersom det är kanelbullens dag.
- Läst ikapp det jag borde läst tidigare i veckan (dvs det mesta).
- Ätit suhsi, rätt bra sådan också.
- Kollat nya Dexter-avsnittet och insett att jag glömt allt som hänt.

Ganska bra ändå.

Almost Famous och persikonaglar

Avslutar dagen med Almost Famous. Den filmen ger verkligen den bästa känslan av att allt går om om man bara ger sig attan på det. Och så är det ju! Inom rimliga gränser då så klart.

Bilden är från sommaren och består av persikofärgade naglar och klänning från Topshop.

En dag som denna vill man mest hoppa över


Finns ingen återvändo längre, nu måste jag verkligen få klart den där nedrans uppgiften i Statsvetenskapen. Det är bara att ta sig i kragen!

(blus med avklippa ärmar från H&M och byxor från Monki)

Espressokaffe och framtidsplaner


Jag är så lättdistraherad just nu. Har läst två sidor, inte mer. Det är inte det att jag inte är motiverad eller intresserad. Nej, det är hundra andra saker. Som tankar på att man kanske borde börja röja i lägenheten, se på det senaste avsnittet av serien man slaviskt följer, äta knäckebröd med ost, smida framtidsplaner, fotografera meningslösa saker bara för att komma på vilken inställning som ger de finaste bilderna eller dricka fem koppar kaffe från espressomaskinen som man tycker smakar konstigt när man är van vid det i kaffebryggaren. Nej, koncentrationsförmågan är inte på topp.

Försök nummer två.

Mest på låtsas

(Blus från Monki och shorts från Beyond Retro)

Söndag


325 sidor framför mig. Men först ska jag ta vara på den sista sommarvärmen.

En sammanfattning


Sammanfattningsvis: Kommer från Öland. Pluggat design på universitetet i Kalmar. Tröttnade och tog mitt pick och pack och flyttade till Stockholm för att läsa modevetenskap. Det var för ganska exakt fjorton månader sedan. Började i samma veva jobba som skribent för Modette.se. Stannade där ett år. Började efter det skriva för Modeflickan, samtidigt som jag nu läser statsvetenskap på distans. Kort, koncis och rätt ytlig sammanfattning av vem som är jag. Men det är ok för nu.

Sommarens sista dagar


Eller höstens första.

Det blev en promenad genom Humlegården. Där såg vi hur en massa människor hade samlats på en och samma plats - där solen fortfarande träffade marken. Gick vidare längs Birger Jarlsgatans kullerstensbelagda bakgator för att inse att man ändå bara hamnar där man brukar. Slutligen tog vi en tripp in på Ica för att handla middagens ingredienser, sallad på rödbetor, fetaost och pinjenötter.

(Stickad tröja från H&M, skor från DinSko, Byxor från H&M, jacka från Monki och solglasögon från Urban Outfitters)

Planer


Dagens planer:

Äta amerikanska pannkakor med bacon.
Sitta i en park på gräset med en filt.
Läsa om ideologier och demokratiska ideal.

(Halsband från Lindex och väska Second Hand)

RSS 2.0